Bokbloggande och recensioner

Sedan En Dåres visdom kom ut som fysisk bok för ett par veckor sedan har jag lagt ner en del tid på att få den recenserad. Jag var en gång med och drev bokbloggen Bookmeup, och började med att leta intresserade bokbloggare. Sedan jag slutade blogga för typ tio år sedan har dock landskapet förändrats, och jag hittar inte riktigt längre.

Av de bloggar jag hade utbyte med på den tiden är det bara Fiktiviteter och Enligt O som fortfarande är aktiva, och även om åtskilliga nya dykt upp (och försvunnit) är de flesta som jag har hittat fokuserade på andra genrer än fantasy. Om du vet om någon som recenserar fantasy (eller om du själv gör det), tveka inte att höra av dig, antingen som en kommentar här på Ihfongard.se eller via mejl till jakob@ihfongard.se.

Sen tänkte jag också försöka dra mitt strå till stacken och faktiskt börja bokblogga så smått igen, i mån av tid och energi. Eftersom det just nu är lite ont om båda (tremånaders bebis och två parallella projekt på jobbet som går in för landning, utöver arbetet med En Dåres visdom), kommer jag inleda med att återpublicera några av mina bokrecensioner från Bookmeup-tiden, med start i nästa vecka.

Jag kommer att inleda med min recension av George RR Martins A Dance with Dragons, dels för att HBO snart släpper sin Game of Thrones-prequel, dels för att påminna mig själv om hur lång tid vi faktiskt väntat på The Winds of Winter