It’s been a long road

För knappt 30 år sedan började jag skriva en bok, för att testa skrivprogrammet på vår första Windows-dator. Under högstadiet och gymnasiet skrev jag nästan 100 000 ord i tolv spretiga kapitel, 124 A4-sidor kompakt text.

För 20 år sedan började jag om från början igen – ersatte en tonårings språk och tankar med dem hos en ung student och journalist. 

För 10 år sedan skrev jag det sista kapitlet. Sedan gick luften ur mig och boken hamnade mer eller mindre i byrålådan, och inte ens de som läst delar och tidigare versioner fick veta hur det slutade. 

För 2 år sedan tog jag upp boken igen, dammade av den och påbörjade ytterligare en revision. Den revisionen är nu färdig*, och det är äntligen dags att visa upp den för världen.

Med start i morgon, fredag, kommer jag publicera två kapitel i veckan här på Ihfongard.se. För den som inte kan hålla sig och vill läsa allt på en gång går det att stötta mig på www.patreon.com/ihfongard och få tillgång till hela berättelsen som e-bok. 

Det kommer att bli en resa – jag hoppas du vill följa med på den.

* I denna sista revision har vissa karaktärer bytt namn (några av dem för andra eller tredje gången). Andra har bytt kön. Och ett helt gäng har försvunnit helt (sorry Akata och Zmeto).