Välbehövlig via mellan katastroferna i sjunde delen av The Walking Dead

Spoilervarning för den som inte läst tidigare volymer av The Walking Dead.

Volym 7 av The Walking Dead är det lugnaste numret hittills, så lugnt att namnet blev Lugnet före …

Vår grupp överlevande har det så bra de någonsin haft, skyddade från zombierna som de är bakom fängelsets höga stängsel. Vi får därmed tid för att se hur karaktärerna och deras relationer till varandra utvecklas, och det är trevligt att inte alla alltid befinner sig i akut livsfara.

Med detta sagt så finns det förstås fortfarande en del ond, bråd död även här – i flera former: Risken med att leva säkert för länge är att man glömmer hur farligt det faktiskt är där ute. Och hela tiden hänger hotet från Woodsbury över Rick och de andra.

Förordet i den svenska versionen från Apart förlag är skrivet av Herman Geijer, Sveriges främsta expert på att överleva en zombieapokalyps, och ger en vetenskaplig infallsvinkel på människors beteende efter katastrofer. Och några handfasta råd hur du ska överleva.

Lugnet före … är ett välbehagligt avbrott efter de två föregående volymernas djupdykning i mänsklig grymhet, men som namnet antyder kommer allting snart bli mycket, mycket värre.

Precis som vanligt i The Walking Dead, med andra ord.

En reaktion till “Välbehövlig via mellan katastroferna i sjunde delen av The Walking Dead”

  1. […] Volym sju slutade med att Guvenören och hela den stridbara befolkningen i Woodbury dök upp utanför grindarna på det fängelse som Rick och hans band av överlevare gjort till sitt hem – med stridsvagn och allt. Hela volym åtta handlar om slaget mellan dessa båda grupper, vilka som överlever och vilka som blir uppätna av zombier. […]

    Gilla

Kommentarsfunktionen är stängd.