En färd genom tid och rum

Time of your life, fjärde albumet i säsong 8 av Buffy the Vampire slayer, beger vi oss ut på tidsresor (kanske inte helt förvånande med tanke på titeln). Större delen av albumet utspelar sig i framtiden, medan det avslutande kapitlet tar Buffy tillbaka till en enklare tid när hon gick kvar på high school.

Men fokus är alltså framtiden, och inte vilken framtid som helst, utan den där Melaka Fray, första slayern att kallas på 200 år efter Buffy, håller hus. Läs mer om henne i seriealbumet Fray, som kom ut medan Buffy fortfarande sändes på tv. Precis som förra gången Melaka porträtterades är det Joss Whedon själv som står för manus, och tecknare är Karl Moline.

Vi börjar nu komma så långt i säsongen att det är svårt att ge fler detaljer om handlingen utan att avslöja för mycket om tidigare album, men att Buffy och Melaka inte riktigt kommer överens till en början kan knappast förvåna någon (Melaka är betydligt mer lik Faith i sitt förhållande till slayer-kallet). Jag kan också säga att jag gissade fel på vem skurken i det här avsnittet skulle visa sig vara.

Jag gillar Fray-albumet, och tycker om att Whedon nu knyter ihop det ännu hårdare med övriga Buffyverse. Att det sedan väcker ännu fler frågor är bara ett bonus. Efter det lite svagare Wolves at the gate är Time of your life en skön återställare och lovar gott inför åttonde säsongens andra halva.