Harmony bites

Några milda spoilers blir det i den här recensionen, för både tv-serierna Buffy och Angel och serietidningen fram till och med det här numret.

Ni kommer ihåg Harmony, va? Cordelias sidekick i de tre första säsongerna av Buffy, som blir biten under striden med borgmästarens vampyrer och kommer tillbaka som odöd flickvän till Spike. Efter det dyker hon upp lite nu och då i både Buffy och Angel, för att bli en regelbunden karaktär i sista säsongen av Angel.

Predators and prey gör hon sin entré i säsong 8 av Buffy the Vampire Slayer. Och det är ingen dålig entré. Efter att ha försökt vara stöttande flickvän, leda sitt eget vampyrgäng, vara god (en väldigt kort stund) och jobba som Angels sekreterare har Harmony till slut hamnat precis rätt: Som blåst dokusåpastjärna på MTV. Och när en vilsen slayer försöker driva en påle genom hennes hjärta på bästa sändningstid gör det inte bara underverk för hennes tittarsiffror: det gör också de stora, vampyrälskande massorna medvetna om att slayer-armén existerar.

Detta inledande kapitel sätter tonen för hela Predators and prey, och på sätt och vis resten av säsongen. Från och med nu är Buffy och hennes slayers mer eller mindre universellt hatade. Samtidigt fortsätter säsongens huvudskurk Twilight att ställa till med bekymmer, och vi får upplösningen i Dawns förtrollning (ni minns: först var hon en jätte, sen var hon en kentaur och nu är hon docka). Vi får också se vad Giles och Faith sysslar med och Andrew och Buffy tar en roadtrip.

Femte albumet är som kanske märks av min uppräkning ovan det minst sammanhållna hittills. Samtidigt börjar säsongen som sådan ta fart, och det märks att vi passerat halvtid. Bäst är dock hela Harmony-historien.